Sted: Suldal
Tid: 4 timer
Lengde: 8,3 km
Høyde: 1350 moh

Napen er en av de høyeste toppene i Rogaland og ligger mellom Sandsa og Stranddalen turisthytter 1350 meter over havet. Vi parkerte ved Nedre Moen ved Moavatnet (GPS: 59.404167, 6.658802). Første del av turen er ikke merket men det er en tydelig sti og små varder å følge (se kart nederst).

Da vi gikk turen i begynnelsen av juli var det fortsatt noen små partier med snø og selv med god temperatur og sol til tider var det godt å ha med jakken ettersom vinden tok til jo lengre opp man kom. Utenom på toppen var det utrolig nydelig utsikt når man går oppover skaret og ser bakover.

På vei opp til Napen kan man velge mellom en «ytre» og «indre» rute langs fjellryggen. Vi gikk den «ytre» på vei opp og jeg er ikke stor tilhenger av bratte stup, men synes denne var helt ok (turen til Hatten langs Lysefjorden var mye mer skummel). På toppen, 1350 meter over havet var det mye og langt å se! På vei nedover tok vi den «indre» ruta langs fjellryggen.

Første del av turen (rødt) er ikke merket men stien er tydelig og det er små varder å følge. Etter et stykke ser man tydelig skaret man skal opp før man tar til høyre (blått) opp til Napen.