Sted: Vestvågøya
Tid: 1-1,5 timer
Lengde: 2 km
Høyde: 400 moh

Mannen er en av de mest kjente (og fotograferte) toppene i Lofoten og har en nydelig utsikt over Hauklandsstranda og fjellene rundt. Vi parkerte ved stranda (det er ikke påkrevd å betale for parkering, men frivillig ordning hvor inntektene går til å bevare og vedlikeholde området) og gikk over veien oppover på høyre side av tunnelen.

Turen er ikke merket men du ser en tydelig sti oppover hele turen. Etter kort tid går det ganske bratt oppover og når du går langs ryggen på Mannen er det ganske rett ned på venstre side. Jeg (som har litt høydeskrekk) holdt litt ekstra godt mot høyre hvor det ikke er så bratt. Jeg lover uansett at når du kommer på toppen å får se utsikten er den verdt både turen og høydeskrekken.

Utsikt fra Mannen i Lofoten

Tips!

  • Dersom du går til Mannen på høsten eller under/etter regnvær bør du være obs på at det kan bli svært gjørmete og glatt siste stykke mot toppen og spesielt på selve toppen.
  • Før eller etter turen bør du ta en tur innom Hauklandstranda, som er en nydelig liten tur i seg selv.
  • Fordi Mannen er en av de mest populære turene i Lofoten er det ofte mye folk, spesielt på sommeren. Gå gjerne tidlig om morgenen eller (som vi gjorde) på høsten når det er mindre «trafikk».
  • Under turen bør du løfte blikket innimellom og sjekke himmelen – vi så hele tre havørner da vi gikk denne turen.
  • Dersom du har med hund, vær obs på at tilnærmet hele turen går på beite med sau.
Hauklandstranda ligger rett nedenfor Mannen.

Alle mine turer