Lag kraft til hunden din – hvorfor og hvordan

Kraft er utrolig næringsrikt og den smakfulle gelelignende væsken er full av vitaminer og mineraler som bidrar til kroppens funksjoner og helse. Det er enkelt å lage kraft til hunden din og den kan tilsettes til både tørrfor og råfor. Næringsstoffene i kraft gir flere fordeler for hundens immunsystem og kropp:

  • Hjelper å rense leveren og støtter hundens immunsystem
  • Bidrar til hundens ledd
  • Lett fordøyelig proteinkilde
  • Bidrar til en sunn mage

Hjelper å rense lever

Kraft inneholder store mengder av aminosyren som kalles glysin. Glysin hjelper leveren å opprettholde dens viktigste funksjon; å rense bort giftstoffer fra hundens kropp. Leverens evne til å rense er begrenset av tilgangen på glysin, og siden kraft inneholder store mengder glysin bidrar derfor kraft til leverens funksjon.

Kraft bidrar til hundens ledd

Kollagen er viktig for hundens ledd. Det er bokstavelig talt putene i enden av beina til hunden din, og det som er rundt leddbånd og sener. Når hunden din mister noe av kollagenet, kan den utvikle smerter i leddene. Kraft er full av næring som glukosamin, kondroitin og hyaluronsyre, som bidrar til kollagen produksjon.

Lett fordøyelig proteinkilde

Fordi kraft er flytende, er det en god måte å gi hunden ekstra næring og fuktighet på. Det er samtidig mildt for magen, og fungerer som regel godt for hunder med sart mage, eller etter en operasjon. Det fungerer på samme måte som suppe gjør for oss når vi er syke. Enkelt å spise og fordøye, men likevel næringsrikt.

Kraft bidrar til en sunn mage for hunden din

I hundens tarmsystem finnes det millioner av mikroskopisk hull som lar fordøyd næring gå gjennom, slik de kan gi fordeler til resten av kroppen. Disse hullene kan bli større grunnet overflod av bakterier, en dårlig diett, stress og andre helseproblemer. Når dette skjer inntreffer såkalt «leaky gut». Ting som ikke egentlig skal passere gjennom hullene, som giftstoffer og ufordøyd mat, går likevel gjennom og kan resultere i allergi eller mat sensitivitet.

Kraft inneholder store mengder gelatin (forekommer når man koker kollagen) og kan bidra til å unngå eller reversere «leaky gut» fordi gelatin bokstavelig talt plugger de større hullene i tarmene, som igjen gjør at kun essensiell næring passerer gjennom hullene.

Lag kraft til hunden din

Lær om fordelene kraft har for hunden din og hvordan du enkelt lager kraft. Denne e-boken inneholder oppskrift på vanlig kraft og en oppgradert versjon. Du får i tillegg vite hvordan du introduserer hunden til for kraft, og hvor mye du kan gi.

Pris: 49 kr

Om du har lyst til å lære mer om flere typer kraft du kan lage til hunden din, eller andre naturlig og sunne ting du trygt kan gi hunden din, anbefaler jeg å lese Forever dog eller besøke Dogsnaturallymagazine.com som har mange gode tips og råd.