Golden Paste til hunden din – fordeler og oppskrift

Golden Paste lages av gurkemeie, som inneholder stoffet curcumin. Dette stoffet har en lang liste med helsemessige fordeler, både for mennesker og hunder. Gurkemeie kan hjelpe mot leddgikt, diabetes, kreft, lever sykdommer og mage- og tarm problemer. Det finnes over 6000 studier som støtter de mange fordelene ved å innta gurkemeie:

  • Antioksidant
  • Antiinflammatorisk
  • Antiviral og antibakterielt

Lag din egen Golden Paste

Golden Paste er antiinflammatorisk

Inflammasjon, eller betennelse som vi ofte kaller det, er ikke bare et problem som berører hunder med leddsykdommer, men kronisk betennelse er roten til mange ulike sykdommer. Kreft, leddgikt, allergi, problemer med nyrer, tenner, fordøyelse og mage er alle forårsaket av betennelse.

Forskning viser at hjerteproblemer kan kobles til tannproblemer. Kronisk blære infeksjoner kan føre til blærekreft. Kronisk betennelse er avdekket som en hovedårsak til leddgikt og forringelse av ledd. En studie fra 2014 viste at curcumin (som finnes i gurkemeie) utkonkurrerte ibuprofen for mennesker med leddgikt.

Kort sagt er betennelse en av de største hovedårsakene til mange sykdommer, og gurkemeie er en av de beste naturlige betennelse-dempende midlene som finnes.

Gurkemeie kan hjelpe mot kreft

Vi vet at kronisk betennelse kan føre til kreft, og vi vet at Golden Paste (gurkemeie) er et kraftig antiinflammatorisk middel. En studie fra UK avdekket at curcumin kunne bidra til å stoppe forstadier til kreft til å utvikle seg til kreft. Tilnærmet 1/3 av studier omkring gurkemeie er i forbindelse med kreftforskning og resultatene er svært lovende. Gurkemeie har vist seg å både drepe kreftceller og forhindre at flere utvikler seg.

«Curcumin bidrar til å hindre utvikling, vekst og spredning av kreft i kroppen. Curcumin har evnen til å redusere størrelsen på svulster og drepe kreftceller.»

ACS (The American Cancer Society)

50% av voksne hunder vil få kreft i løpet av livet så gurkemeie er et godt middel som kan bidra til å beskytte hunden din mot kreft og betennelse som kan forårsake kreft.

Golden Paste for leddgikt hos hund

Vi vet fra før at leddgikt er resultatet av betennelse og at gurkemeie kan bidra til å dempe betennelsen i kroppen. Gurkemeie kan også lindre smerten og stivheten som følger med leddgikt.

I 2014 utga forskere fra Thailand en studie som sammenlignet effekten curcumin og ibuprofen hadde på pasienter med artrose i knærene. Funnene fra studien viste at curcumin ga like bra resultater som ibuprofen når det gjaldt smertelindring. Men uten bivirkninger (mageproblemer) som ibuprofen ga pasientene.

Gurkemeie kan hjelpe mot mageproblemer

Gurkemeie har en betennelsesdempende effekt som kan være nyttig for hunder med Inflammatory Bowel Disease (IBD) og andre mageproblemer. Flere studier viser at gurkemeie har en positiv effekt for tarmbetennelse og tarmens permeabilitet (leaky gut syndrome).

Curcumin har en hemmende effekt på betennelse og hvor trygt det er å bruke, viser at det er en lys fremtid for å brukes i behandling av IBD.»

Forskere ved Hamamatsu South Hospital i Japan

Golden Paste kan erstatte steorider

Mange hunder går på ulike steroider for allergier og leddsmerter – men noen studier viser at curcumin er like effektive som steorider. Hovedfordelen med gurkemeie er at den ikke har negative bivirkninger sammenlignet med steroider.

En studie publisert i Journal of Pharmacy and Pharmacology viser at ved å kombinere curcumin med steroider reduseres bivirkningene signifikant. Og det er den største fordelen med gurkemeie – ikke bare kan den fungere like bra som steorier, men den har ikke de samme uønskede og dårlige bivirkninger.

Potensielle bivirkninger

Det beste med gurkemeie er at det virker og det er trygt. Det er likevel ikke alle hunder som burde innta gurkemeie. Golden Paste, eller gurkemeie, er et «varmende» krydder, så dersom hunden din alltid er varm og foretrekker å ligge på kalde gulv, er det ikke sikkert gurkemeie passer for din hund. Dersom hunden din allerede går på medisiner, må du forhøre deg med din veterinær om du trygt kan gi hunden din gurkemeie.

Lag din egen Golden Paste

Ingredienser

Gurkemeie pulver (1/2 kopp)
(Kaldpresset) Kokosnøttolje (1/3 kopp)
Vann (1 kopp)
Knust pepperkorn (3 teskjeer)

Fremgangsmåte

  • Bland gurkemeie pulver og vann i en panne
  • Kok opp på lav til medium varme og la småputre
  • Rør mens det tykner
  • Etter 7-10 minutter bør den ha en noe tykk konsistens
  • Skru av varmen og la røren kjøle seg ned noe
  • Tilsett nykvernet pepper og kokosnøttolje
  • Fordel i beholdere (holdbarhet er 2 uker i kjøleskap). Jeg foretrekker å fryse ned i isbitbrett.

Hvor mye Golden Paste bør du gi

Uavhengig av størrelse på hunden din bør du starte med en liten mengde (1/4 teskje per dag) for å venne de til det. For små til medium hunder vil 1/2 teskje til dagen være nok, mens for større hunder 1 teskje til dagen. Det er bedre å gi små mengder ofte, enn større mengder sjeldent da gurkemeie har en kort varighet i hundens system.

En annen ting du enkelt kan lage selv til hunden din er kraft. Det er utrolig næringsrikt og fullt av vitaminer og mineraler som bidrar til hundens kropp og helse. Lag kraft til hunden din.

Kilder/studier:

https://www.dogsnaturallymagazine.com/turmeric-dogs/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17900536/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24672232/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15489888/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2758121/