Navn: Balder
Rase: Border Collie
Født: 08.02.08
Kjønn: Hannhund (kastrert)
Vekt:
19,5 kg
Rallylydighet: 2x 1.premie rekruttklasse
Kurs:
Valpekurs, runderingskurs, vdg runderingskurs og blodsporkurs

Balder er sønnen til Bella. Vi valgte å beholde en av valpene og valgte falt tidlig på «lille» Balder. Bella bidro mye som et godt forbilde under oppveksten hans men en uheldig opplevelse med en annen hund da han var 5 måneder, gjorde at han utviklet fryktaggresjon mot andre hunder. Etter mye trening og oppbygging av selvtillit går han fint turer i bånd med andre fremmede hunder.

Balder trente tidligere mye rundering, spor og noe agility, men da han var rundt 3 år utviklet han en auto-immunforsvar sykdom. Denne sykdommen gjorde at han ofte fikk små sår i munnen og sår hud generelt på kroppen. I tillegg hadde han et par epilepsi anfall og begge disse sykdommene virket å slå spesielt ut ved mye stress. Vi kuttet derfor alle stressende aktiviteter en lang periode, han gikk på medisin for auto-immunforsvars sykdommen og han har nå vært symptomfri og av medisinene i flere år. Han får fortsatt et par epilepsi anfall i året men de er heldigvis få og korte.

Balder trives veldig godt som tur- og triksehund og har vært en utrolig god «storebror» for både Buffy, Zen og Neo da de ble en del av flokken.