Tur til Hatten

Sted: Forsand (Botshei)
Tid: 3 timer
Lengde: 4, km
Høyde: 406 moh

Botshei ligger mellom Oanes og Jørpeland og du kan parkere langs veien ikke langt fra hvor turen starter (58.959835, 6.110042). Stien er merket med rødmerking og skilt underveis. Etterhvert kommer du til et kryss, hvor man kan velge mellom «ny» og gammel» løype. Gå rett frem for «ny» løype som tar deg langs Lysefjorden – fantastisk utsikt men har man høydeskrekk vil man nok kjenne på det her.

Langs Lysefjorden er det et parti man må klatre via tau opp og har man hund kommer den fint opp med et lite dytt bak. Ellers går turen hovedsaklig på berg og den beste utsikten har man før man når toppen (da den ligger litt innover»).

For hjemveien valgte vi å gå samme løype tilbake da vi ville innom Skjerajuvet og Skjerafjell i tillegg. Ellers kan man også ta «gammel» løype ned igjen for å få en rundtur. For de som ønsker en lengre tur anbefales det å gå via Skjerajuvet og Skjerafjell.