Vi er endelig i gang med gjeting igjen!

22.mars 2018

I fjor begynte jeg og Zen med gjeting (“Gjeting – vår nye lidenskap“) men Zen var fortsatt litt ung i hodet og jeg valgte å gi ham noen måneders pause. I februar startet vi treningen igjen og det virket som han hadde hatt godt av litt pause.

gjeting zen

Gjeting er helt ulikt annen trening jeg gjør med hundene mine, men samtidig er det ikke så ulikt likevel. Riktignok har jeg mye mindre kontroll over forsterkeren (sauen) enn til vanlig (når jeg bruker en leke) men selve grunnprinsippene for hvordan jeg trener er det samme:

– Jeg legger til rette for at hunden min skal lykkes og få mestering.
– Jeg fokuserer på forbedringene vi gjør fremfor det vi gjør feil.
– Jeg avslutter økten på en positiv måte.

Målet mitt er å gå opp til gjeterhundprøve med Zen i 2018, men samtidig er gjeting noe nytt for oss begge og vi tar det derfor i vårt eget tempo.

gjeting zen

“Kunsten” å trene en gjeterhund er mye prøving og læring underveis. Ingen hunder er like eller har samme behov under trening. Jeg har lært mange gode tips om hvordan trene gjeting gjennom Andy Nickless sine videoer. Han viser opptrening av gjeterhund fra valp til voksen, samt utfordringer man kan støte på.

Dersom du vil lære mer om hvordan trene gjeterhund kan jeg anbefale videoene hans. Du finner de på The Working Sheepdog Website.

 

gjeting zen

gjeting zen

Foto: Ine Sandhåland Skorpe

Del dette på Facebook:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial