Hvordan valgte jeg hundene våre?

Inspirert av Fanny Gott sitt blogginnlegg “Hur valde du din valp?” ville jeg skrive et innlegg om hvordan Bella, Balder, Buffy og Zen kom inn i vår familie.

 

Bella

Da jeg var 17 år hadde en jente i klassen min Border Collie valper hjemme på gården sin. Jeg ble med for å hilse på dem da de var 6 uker. En av valpene krøp oppi fanget mitt og sovnet der. Da var hjertet mitt solgt. Valpen fikk navnet sitt fra mitt kallenavn da jeg var liten, Bella.

Balder

En tyvparring mellom Bella og nabohunden resulterte i et kull på 6 valper. Da de ble født visste jeg at Balder måtte bli værende med oss. Han skilte seg ut både i størrelse og farger. Siden han var sønnen til Bella var vi enige om det måtte bli et navn på B, Tom Ove foreslo Balder og slik ble det.

Buffy

Da det ble bestemt vi skulle få oss ny valp lete jeg lenge etter oppdretter. Valget falt på kennel Asasara i Danmark som jeg satte meg på liste hos. Oppdretter valgte for meg etter å ha hørt hva jeg ønsket av egenskaper. Kallenavnet hennes til daglig ble Buffy fordi kennelnavnet var Duffy og jeg elsket tv-serien Buffy.

 

Zen

Da jeg bestemte at jeg var klar for å ha to aktive agilityhunder ville jeg ikke at neste hund ikke skulle søkes etter eller bestilles. Planen var at om det dukket opp et kull av interesse skulle jeg ta stilling til det da. Plutselig dukket det riktige kulle opp og da den ene tispen i kullet ikke var ledig bestemte jeg meg for at kjønn ikke betydde så mye for meg. Zen ble valgt fordi han var den minste av hannhundene og veldig sosial.

Del dette på Facebook:

Flere innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial