Hoppeteknikk – fokusområdet vårt for vinteren

Hver vinter har jeg som regel 2-3 fokusområder som vi har slit med i løpet av sesongen eller som vi vil forbedre. Årets sesong har vi slit mye med riv og fokuserer derfor nå på hoppeteknikk blant annet.

Status pr 2016

Vi har hatt flere gode løp med fantastisk flyt, løpende felt og gode tider som ikke har resultert i napp pga et eller flere riv. Hoppteknikken til Buffy var helt ok i starten da vi debuterte våren 2015 men har gradvis forverret seg etterhvert som farten har økt hos oss begge. Etter høstens stevner med noen farlige og vonde riv ble det klinkende klart for meg at vi måtte dedikere mer tid til hoppeteknikk enn vi hadde gjort til nå. Heldigvis har Buffy ikke pådratt seg noen skader av vonde riv da hun får jevnlig sjekk og massasje hos Hund i form (les mer om behandling av hund her).

hoppeteknikk
Mye tilløp og meg langt foran er en av de vanskeligste situasjonene for Buffy.

Dårlig hoppeteknikk er en ond sirkel som skal brytes

Uheldigvis fungerer dårlig hoppeteknikk som en ond sirkel. Den dårlige hoppeteknikken fører til riv, som ikke er særlig behagelig for hunden mange ganger og som igjen gjør den usikker til neste hopp og gir dårlig hoppeteknikk på nytt.

hoppeteknikk

 

For å bryte sirkelen deltar vi på et onlinekurs hos Ingerid som er veldig dyktig på området og etter min mening ekstra flink på detaljenivå, eller agilitynerding som vi liker å kalle det 🙂 Under kurset får vi avdekket hvilke situasjoner Buffy er god på og hvilke som vi må trene mer på.

Early takeoff syndrom

Buffy har noe vi kaller “early take off syndrom” som betyr at hun ofte velger å satse på hinderet foran henne lenge før hun bør. Hun satser gjerne opptil 4-5 meter ifra og som gjør at hun kan få et stygt riv, eller hvis hun klarer hinderet kommer hun gjerne i ubalanse etterpå.

For å løse dette må Buffy rett og slett lære hvor hun skal satse på hinderet i de forskjellige situasjonene, både rett frem i full fart men også i tighte svinger, serpentiner, jakko osv. Heldigvis finnes det mange veier til Rom og vi pusler oss nå frem til hva som fungerer best for henne og hva hun responderer godt på. I hoppeteknikk er det viktig at hunden skal få kjenne på hva som føles bra og gi de muskelminne for fremtidig læring.

hoppeteknikk
Et eksempel på early takeoff
Del dette på Facebook:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial