Agilitykurs med Poul Lerche!

Team Bella var i helgen på kurs på SBK med Poul Lerche fra Danmark. Kurset fokuserte på handling med utfordrende baner hvor det fantes mange løsninger på samme problem. Jeg synes det er viktig å stadig få litt påfyll her og der fra instruktører slik at man stadig utvikler seg som agilityhandler (om noen skulle lure hvorfor jeg kurser meg så mye).

Positive tingBella jobber og følger meg som en helt. Hun rev sjeldent hele helgen og var skikkelig tent. Hun holdt også ut når øktene ble i lengste laget for henne (etter hva hun er vant til å trene). Så lenge jeg ikke gir meg å terpe på noe uansett hvor mange ganger det tar så får jeg det til tilslutt.

Ting som skal jobbes med

– Trening av felt hvor min posisjon er varierende. Bella er blitt vant til at jeg løper forbi henne på feltene og hun jukset HEFTIG hele helgen fordi jeg slapp henne av feltet før utløsningskommandoen jeg vanligvis bruker. Vi skal nå trene på at jeg kan være bak, foran, til venstre, til høyre, nært og langt ifra mens hun tar feltet. Jeg skal også fortsette på å fokusere å få opp farten hennes ned til feltet. Ikke bare på oppgang og midten men også nedgangen.

– Handlingen min når Bella er i svevet over hindere. Jeg har en fryktelig lei tendens til å slå armene ned (spesielt ved framforbytter) som Bella blir forstyrret av og river. Et alternativ er å trene henne til å hoppe med slike forstyrrelser, men jeg synes det flyter bedre om jeg unngår disse bråe og skarpe bevegelsene så målet er å få en mer flytende handling uten å slå ned armene.

– Jeg er som mange av de som trener med meg, ikke en stor fan av blindbytter men i helgen prøvde jeg det ut hvor Poul ønsket det. Er man på kurs så synes jeg det er greit å “gi seg litt hen” å gjøre som instruktøren foreslår, hvem vet kanskje man lærer noe nytt når man er åpen for det meste 🙂
Noen ganger fungerte det ikke i det hele tatt med blindbytter for meg, spesielt om med flere etterhverandre, de få stedene jeg selv var komfortabel var når Bella var i en tunnel. Dette er egentlig slik jeg var enig med meg selv om før kurset også – at ut av tunneler kan jeg kjøre blindbytte.

Del dette på Facebook:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial