Min fantastiske triksehund!

Dette skulle egentlig “kun” være en oppdatering om helsen og sykdommen til Balder men først vil jeg bare skryte av den flinke shaping hunden min! Har i det siste merket hvor selvsikker og trygg den hunden er blitt på seg selv. Merker det gjennom når vi trener triks og shaping. Han tester ut så mye rart som før hadde vært mega skummelt. Det nyeste trikset vi jobber med er å gå oppi en koffert og gjemme seg med lokket igjen (inspirert av Silvia Trkman). Det som er så utrolig enkelt med innlæring av nye triks (spesielt med “rekvisitter”) er reaksjonen hans når noe nytt blir tilført miljøet hans. Det skal undersøkes på alle måter i håp om en godbit. Også er det ikke til å stikke under en stol at han er blitt en raaaaacer på apportering! Kan apportere det meste, uten å tygge og uten å nøle 🙂

Når det gjelder sykdommen hans har vi trappet helt ned til 5 mg kortison pr dag i tillegg til 100 mg atopica. Vi begynner ikke å trappe ned atopicaen før han er helt av kortisonen. Det har tatt lang tid men er glad vi er nede i en såpass lav dose og at vi går i riktig retning. Pelsen hans er fortsatt under påkjenning av bivirkningene men alle små sårene han fikk under labbene og på bena er borte og ser ikke ut til å komme tilbake. Han ser generelt veldig frisk og fin ut, er seg selv både på godt og vondt (nabohunden var ikke særlig kul synes Balder) og er gullklumpen vår 🙂
Jeg savner fryktelig runderingen med Balder men blir mer og mer glad i å shape triks med ham. I tillegg trener vi til og med litt lydighet (noe jeg alltid har synes er pirkete og kjedelig) og ikke minst går en del blodspor. Det har også blitt en del turer sammen med Maren og Felix som er god trening for Balder som ikke nødvendigvis elsker andre hunder. Felix har han “lært å leve med” kan vi nok si. Så lenge Felix holder seg unna Balder’s “personal space” koser de seg begge masse på tur 🙂
Del dette på Facebook:

2 comments on “Min fantastiske triksehund!”

 1. Gro sier:

  Hei Isabelle og Balder ; )
  Kjekt med en liten oppdatering igjen på Baldervofsen. Bra der er kjekke ting å finne på utenom rundering også. Dere jobber så bra med ham!

  Sommerhilsen fra Gro og Maja (som for tiden har løpetid og potekutt, så det blir ikke så mange sprell på oss for tiden)

 2. Isabelle sier:

  Hei Gro (og Maja) 🙂
  Ja vi savner rundering fælt men så lenge Balder har det bra og koser seg med blodspor og triks kan jeg ikke klage.

  God bedring til Maja, potekutt er kjipe greier 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial