Runderingskurs med Thomas Stokke

Lørdag

Tidlig opp lørdagsmorgen for å delta på runderingskurs med Thomas Stokke. Etter en del skryt om denne instruktøren i Ghita sin blogg nølte jeg ikke med å melde meg på kurset da jeg hørte om det. Følte jeg behøvde litt nye input på treningen, spesielt nå som vi har hatt en lang pause fra trening.

Ettersom deltakerne var på veldig forskjellige nivå fikk vi en veldig fin rød tråd fordi vi startet med de nyeste hundene og fikk tips om innlæringen, mens med de mer erfarne hundene fikk vi en del gode tips og hva som kunne bli bedre og justeres på allerede innlærte atferder.

Til meldingstreningen noterte jeg meg en del om innlæringen og bruk av avstandsbelønning for å kvalitetssikre. Denne metoden likte jeg veldig godt og kommer til å trene med Balder fremover. I prinsippet lar man hunden velge mellom godbit og løsbitt(eller apportbukk, alt ettersom hva man ønsker å trene på), prøver hunden ta godbiten hindres den, mens tar den løsbittet får den godbiten (veldig enkelt forklart).

Balder har i det siste stoppet på slagene etter 2 meter. Jeg har veldig mye kommando/ting som Balder må gjøre i forkant før han får gå ut på et slag og Thomas mente shaping (dvs la han tyvstarte) kan hjelpe på selvstendigheten. Nå er han veldig bundet til meg og det jeg forteller han at han skal gjøre. Tror definitivt å la ham tenke selv kan være lurt både i forhold til runderingen men også generelt på trening. Tror jeg har latt mye av måten jeg trener Bella på smitte over på Balder men det burde vel være omvendt. En positiv ting som jeg har vært nøye på med begge er ihvertfall akkurat å være nøye.

Vi har også slitt med at han skal passere inne hos meg. Thomas hadde en god løsning på dette problemet samtidig som det kan hjelpe på selvstendighetsproblemet. Når han er ferdig hos figurant og jeg kaller ham inn kan jeg gjerne stå på samme side av midtlinja som han kommer og løpe med ham sammen over den og litt ut mot neste figurant. Må også være flink å rope han til meg for å få en nær passering fremfor å la være og la han gå ut på en dårlig en. Dette kan jeg også forhindre og styre bedre om jeg har figurantene nære.

(En liten videosnutt der jeg har belønnet Balder for å komme til meg etter belønning hos figurant har Ghita lagt ut på bloggen sin: http://tyewed.blogspot.com/2011/12/observatr-pa-runderingskurs-med-thomas.html).

Søndag

Kjente jeg angret noe på at jeg ikke la meg før kl 4 om morningen da jeg stod opp kl 08 for dag 2 på kurset. Men helt om dagen og helt om natten får vi bare si!

Balder fikk prøve seg på en minirundering med blanding av rett i lek, melding med løsbitt og melding med bringkobbel. Han jobbet veldig jevnt og lekte på alle slagene (såvidt jeg kunne se). Når det gjelder meldingsbiten gikk det veldig bra med løsbitt slagene, når vi skulle ta bringkobbelslaget havnet midtlinja på en grusvei og det var tydelig at dette hadde ikke han vært borti før. Thomas hjalp meg med å ha is i magen når Balder ble stående hos figurant uten å gjøre noe i det som føltes ut som mange herrens minutter. Men han grep bringkobbelet, kom inn og gikk påvisning helt nydelig! For en følelse sier jeg bare!!! Kjørte 1 slag etterpå med direkte belønning som avsluttning.

Vi fikk også en innføring i feltsøk og innlæringen av dette. Jeg lot meg for en gangs skyld være litt høy på pæra (uten å si det høyt) å trodde at dette var noe Balder garantert kom til å både like og ta veldig kjapt. Jeg sa på forhånd at jeg ikke ville tolerere noe leking med feltgjenstandene ettersom jeg har slitt litt med det når han må apportere noe som ikke ligner apportbukk eller løsbitt. Var streng og belønnet ikke på første apportering hvor han slengte rundt på hansken som en leke. Var kjapp å belønne andre gang før han fikk lekt seg med den og fortsatte med kjapp belønning for å hindre dette. Fungerte ypperlig og på slutten av økten søkte og apporterte han 3 gjenstander. Knall flinke gutt! Felt skal trenes mer garantert 🙂

Videosnutt av Balder som melder på Ghita sin blogg http://tyewed.blogspot.com/2011/12/thomas-startet-dagen-idag-med-si-at.html Veldig kjekt at Ghita fikk filmet litt, kjekt å se 🙂

Del dette på Facebook:

Flere innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial