Skryteinnlegg!

I går trente jeg på Åsen sammen med Carina og Eivind. Hadde med meg begge hundene og ville trene Balder slik som på Retriverklubben. Ikke bry oss om andre hunder, bare jobbe og leke sammen.

Det gikk over all forventning med både valpekurs på andre siden, Ficus på nederste delen av banen og Dewey som kom inn da vi skulle ut. Lite og ingenting lyd fra Balder som var mer opptatt av å jobbe enn noe annet. Trente apport første økten og han kikke såvidt bort på klyngen av hunder på andre siden men ikke noe mer. Andre økt prøvde vi oss på litt slalom også som igjen gikk kjempe bra!

Tredje og siste økt lånte jeg med meg Carina for å trene meldingstrening. Valpekurset var ferdig men det var fortsatt et par stykker igjen på lydighetssiden. Ficus og Eivind løp agility på nederste delen av banen men det brydde vi oss fint lite om 🙂

Balder prøvde å avstandsmelde med bringkobbelet flere ganger så det endte til slutt opp med at jeg tok det av ham og det komiske var at han fortsatt grep etter bringkobbelet. Da han etterhvert fant ut at dette ikke funket særlig bra hentet han løsbittet og gikk påvisning etterpå. Kjempe god treningsøkt og ikke en gang lykkebjeff fra Ficus fikk han ut av konsentrasjon!

Merker meg bak øret at når vi starter med rundering igjen skal jeg kun kjøre løsbitt for å få bort trangen hans til å avstandsmelde, kjekt å se han er så glad i bringkobbelet allikevel…

Bella fikk kjørt seg på endel slalominnganger og litt oppbremsing pluss en del svinger. Eivind mener jeg “overhandler” feil steder hvor jeg egentlig bare kan løpe fremfor å handle Bella så mye og heller konsentrere meg om områdene hvor fellene og de skarpe svingene kommer. Tror nok han har mye rett i det. Men som han sa, det har løsnet mye for Team Bella nå, bare pirk igjen 🙂

Alt i alt en kanon kjekk treningsøkt! Skryt skryt av Balder!

Del dette på Facebook:

Flere innlegg

4 comments on “Skryteinnlegg!”

 1. Gro sier:

  Flinke Balder!! : ) Ang avstandsmeldingen, så skal vi også huske å gjemme figuranten ekstra godt for Balder slik at ikke ser figurant på lang avstand. Men helt sikkert lurt å kun kjøre løsbitt en periode for å bryte denne atferden.

 2. Tone sier:

  Det er ganske vanlig at endel hunder tar fastbittet når de ser figuranten sitter åpent.
  Skal du trene åpent, så la ham ta løsbitt og ha ev bringkobbelet av, ev gjem fig godt.Og bruk løsbitt, som Gro foreslår.

  Er han en potensiell bittsnapper(de raske hundene med fart/stress er ofte det…) så kanskje du bør variere ved å la ham gå rett i lek senere (når meldingen sitter)?

  Variasjon her vil kunne forebygge feilmelding og/eller avstandsmelding.
  For de kan jo også avstandsmelde på fert, dvs når de får ferten av fig så melder de istedenfor å løpe helt bort.
  Flott at du tar tak i det med en gang 🙂

 3. Isabelle sier:

  Ja jeg håpet at det å fjerne fastbittet helt for å bryte atferden (ihvertfall der og da) kunne hjelpe, sammen med kun bruk av løsbitt selvsagt.

  Han går nok under beskrivelsen en potensiell bittsnapper ja, iveren etter å gripe både bringkobbel og andre saker som kan bæres er høy for tiden (retriveren i ham som begynner å synes kanskje…). Ved rett i lek, uten å hente løsbitt kun rett i lek? Ser for meg det vil skape mer motivasjon for å komme helt til figurant ja, mangler nok litt der…

  Ja av det jeg har lest med "farene" ved avstandsmelding så kan jeg se for meg det for utvikles til å melde på fert. Selv om vi ikke trener for å konkurrere eller lignende vil jeg gripe tak i slike "feil" atferder med en gang, utfordringene som gjør det gøyalt å trene tross alt 🙂

  Ser veldig stor pris på tips og råd her på bloggen 🙂 Har også kjøpt meg Canis sin runderingsbok så nå skal vi friske litt opp på teoribiten 🙂

 4. Aud Venke sier:

  Det er så kjekt å lese at det går bra med Balder. Han er jo veldig flink til å jobbe. Støttar det som står over. La han bruke lausbitt ei stund og så testar vi med godt skjulte figurantar etterkvart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial