Tur med Balder & Rocky og fartstrening for meg og Bella

På kveldens trening gikk jeg og Carina først en tur med gutta våre (Rocky og Balder). Det er en stund siden Balder har sett Rocky men han verken bjeffet eller pep da han så han. Litt ivrig etter å komme seg bort til ham riktig nok, men etter 30 sekund når vi begynte å gå roet han seg ned og oppførte seg eksemplarisk resten av turen. Han ville bort å hilse men jeg synes han var for høy og stresset til han fikk lov. Ønsker at han skal være mer avslappet og dempende når han hilser på Rocky. Synes også det skal skje mer naturlig enn ved at Balder buser bort til ham.

Maren kom og vi bygget to kombinasjoner. Jeg ønsket type med en del fart slik at jeg må jobbe da jeg i det siste glemmer dette og egentlig ikke helt har hodet på riktig plass. Første kombinasjonen så slik ut:

Jeg startet med Bella på min høyre side og fremforbyttet på tunnelutgangen.
På første forsøk sendte jeg Bella inn i feil inngang på hinder nr 4, her glemte jeg helt å jobbe og regnet bare med hun skulle følge meg (dette er det jeg ofte gjør som jeg må trene mer på!). På andre forsøk fikk jeg rettet opp feilen min og fremforbyttet igjen på hinder nr 5, holdt så igjen på hinder nr 6 for å bremse henne inn i nr 7. Holdt igjen på nr 8 også for å lede henne mot neste hinder. Denne delen av kombinasjonen gikk greit.
Kombinasjon nr 2 så slik ut:

Her fremfor byttet jeg mellom nr 1 og nr 2 og bakbyttet på vei inn mot nr 3.  Fremforbyttet igjen på nr 4, mens jeg fremforbyttet også på nr 7 for å lede henne mot nr 8 og ikke la henne trekke mot tunnelen (somv jeg hadde lagt slik med vilje for å skape en potensiell felle). Holdt igjen på nr 9 for å bremse henne mot nr 10. Resterende nr 11-13 gikk veldig greit, men må lære meg å holde hvis jeg skal “rekke” henne av linjen hun allerede har.

Alt i alt en god treningsøkt og det var kjekt å trene med “jentene” igjen 🙂
Del dette på Facebook:

2 comments on “Tur med Balder & Rocky og fartstrening for meg og Bella”

  1. Lene sier:

    Så flink Balder er blitt, da!
    Kombinasjonene så veldig gøy ut. Skulle gjerne vært der og trent med dere! Syns du og Bella er blitt så utroolig flinke! Det er bare kjempe gøy å se dere gå agility! Legg gjerne ut filmer av treningen 🙂

  2. Isabelle sier:

    Ja, han behøver ikke akkurat så mye klikk og godbit lengre. Fant ut det fungerte bedre med å bare gå tur med en annen hund å la han se ingenting ille skjedde 🙂

    Takk for komplimenter Lene. Bella er blitt utrolig flink, men uheldigvis henger jeg litt igjen av og til (ikke fartsmessig nødvendigvis men handlingsmessig:P). Skal få lagt ut videoene fra respitten sist så kan du få se oss når jeg IKKE er så flink 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial