Runderingstrening 13 august

Det ble meg, Gry og Aud Venke som møtes på Sviland for å trene i finværet idag.
Første økt kjørte jeg enkelt slag på Balder – rett i lek med fokus på at han skulle bruke nesen. Vekslet mellom å sende ham “foran” og “bak” figurant fra midtlinjen, alt ut ifra hvordan vinden var ute hos figurant. Det ble en del løping på meg siden jeg både styrte midtlinjen og skulle ut å hente ham for hvert slag men det ble en god økt.

Siste slaget ble kanon bra hvor han løp helt ut og deretter fikk ferten av figuranten og trakk mot figurant. De andre slagene kunne vi se han jobbet men slet litt mer noen ganger. Tror dette var en lur måte å legge opp treningen for at han skal bruke nesen sin mer, jeg må legge mer til rette for at det er lett for ham å gjøre det rett og slett.

Etter hver av hundene hadde hatt en økt ble det litt folksomt på området og vi bestemte oss for å bare ta en liten økt pr hund med meldingstrening. Jeg ville se om Balder meldte på avstand her også og på det første slaget gjorde han  det. Feilmeldte ham og sendte på ny, denne gang gikk han i utgangsstilling på figurant, plukket bringkobbelet og meldte fint tilbake til meg. Måtte gå over til løsbitt siste gangen fordi han hadde et par slag hvor han avstandsmeldte. Dette er definitivt noe som skal trenes på fremover.

Del dette på Facebook:

Flere innlegg

One comment on “Runderingstrening 13 august”

  1. Gro sier:

    Dokker e goe å trena.! Fint at han får trene på å bruke nesen. En ting jeg er noe mer usikker på er om du bevisst bør legge det opp til at han blir sendt foran figurant for så å få fert og løpe bakover til funnet. Dette skal jo hundene gjøre når de "kan" runderingen for da vet jo hverken du eller hunden hvor fig ligger og de skal selvfølgelig følge opp fert bakover også. Men nå under innlæring av søket (og systemet i søket) ville jeg ikke sendt bevisst slik at han løper bakover for å få funn. Han skal jo lære å trekke fremover, når han er kommet ut på 50 meter. Eksempelvis vil han da få erfaring med at det er ok å løpe bakover og får jo også belønning for det. Når du så skal eks trene blindslag og der ikke er noen der og heller ingen fert, kan du risikere at han like gjerne trekker bakover som fremover, og det er ikke ønskelig. Legg det heller opp slik at han lykkes og får belønning ved å løpe fremover. Er vinden slik at det ikke er mulig, så ville jeg heller brukt annen påvirkning fra figurant for å trene fremtrekk og ikke brukt vinden til bakovertrekk. : )

    Det å bruke nesen mer (hvis du mener at han trenger det) kan du jo også trene på utenom runderingen ved hjelp av overværssøk. : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial